Thuis ProductenDe Gebreide Kleding van vrouwen

De Pasbsci Vrouwen Gebreide Kleding van de sweaterfabriek met Nagels in Hals en Schouder Lange Kokers

De Pasbsci Vrouwen Gebreide Kleding van de sweaterfabriek met Nagels in Hals en Schouder Lange Kokers

Sweater Factory Pass BSCI Women Knitted Dress With Studs In Neck And Shoulder Long Sleeves

Productdetails:

Plaats van herkomst: China
Merknaam: N/A
Modelnummer: XHW003

Betalen & Verzenden Algemene voorwaarden:

Min. bestelaantal: 500 stuks
Verpakking Details: 1 PC in één polybag, dozens in één hoofdpolybag en pak in de uitvoerkarton.
Levertijd: 40 dagen na pp-goedgekeurde steekproef
Betalingscondities: T / T, Western Union, L / C
Contact nu
Gedetailleerde productomschrijving
Materiaal: 70% rayon30% Nylon Peilen: 12gg
Stijl: Kleding Geslacht: Vrouw
Accessoires: nagels Hals: bemanning hals

 

 

Productnaam

De Kleding van de vrouwensweater
Kleur Als eis van de klant
Sleutelwoord De vrouw breit Kleding
Beschrijving De sweater van de vrouwenkleding
Grootte Xs-XL
Koker Normale Lange Koker
Ontwerp OEM & ODM
Kraag Ronde Halskraag 
Naam OEM Dame Knit Dress
Leeftijdsgroep Volwassenen

 

 

Details:

 

De Pasbsci Vrouwen Gebreide Kleding van de sweaterfabriek met Nagels in Hals en Schouder Lange Kokers

 

 

GEDRAGSCODE DIE WIJ HEBBEN GEVOLGD

 

ARBEIDSVERHOUDING: De werkgevers zullen en regels en voorwaarden van werkgelegenheid aanhangen dat eerbiedarbeiders en, minstens goedkeuren, beschermen hun rechten in het kader van nationale en internationale arbeid en sociale zekerheidwetten en verordeningen.

 

NON-DISCRIMINATIE: Geen persoon zal aan om het even welk onderscheid in werkgelegenheid, met inbegrip van het huren, compensatie, vordering, discipline, beëindiging of pensionering, op basis van geslacht, ras, godsdienst, leeftijd, onbekwaamheid, seksuele geaardheid, nationaliteit, politiek standpunt, sociale groep of etnische oorsprong onderworpen zijn.

 

KWELLING OF MISBRUIK: Elke werknemer zal met eerbied en waardigheid worden behandeld. Geen werknemer zal aan om het even welk fysiek, seksueel, psychologisch of mondeling kwelling of misbruik onderworpen zijn.

 

DWANGARBEID: Er zal geen gebruik van dwangarbeid, met inbegrip van gevangenisarbeid zijn, indentured arbeid, arbeid in entrepot of andere vormen van dwangarbeid.

 

KINDERARBEID: Geen persoon zal onder de leeftijd van 15 of onder de leeftijd voor voltooiing van leerplicht worden tewerkgesteld, welke hoger is.

 

VRIJHEID VAN VERENIGING EN COLLECTIEVE ARBEIDSONDERHANDELINGEN: De werkgevers zullen de het recht van werknemers aan vrijheid van vereniging en collectieve arbeidsonderhandelingen erkennen en respecteren.

 

GRIEFprocedure: De werkgevers zullen een vertrouwelijk kanaal voor werknemers/arbeiders verstrekken om grieven voor te leggen. De werkgever zal een interne beleid en een procedure voor onderzoek en resolutie van dergelijke grieven ontwikkelen.

 

GEZONDHEID, VEILIGHEID, EN MILIEU: De werkgevers zullen een veilige en gezonde werkplaats plaatsend om ongevallen en verwonding aan gezondheid verstrekken te verhinderen die voortkomt uit, verbonden met, of in de loop van het werk of als resultaat van de verrichting van de faciliteiten van werkgevers voorkomt. De werkgevers zullen verantwoordelijke maatregelen goedkeuren om negatieve gevolgen te verlichten die de werkplaats op het milieu heeft.

 

Werkuren: De werkgevers zullen arbeiders om vereisen te werken meer dan regelmatig en geen overuren toegestaan door de wet van het land waar de arbeiders tewerkgesteld zijn. De regelmatige het werkweek zal 48 uren niet overschrijden. De werkgevers zullen arbeiders minstens 24 opeenvolgende uren van rust tijdens elke zevendaagse periode toestaan. Al overwerk zal consensueel zijn. De werkgevers zullen periodiek om geen overwerk verzoeken en zullen al overwerk aan een premietarief compenseren. Buiten in uitzonderlijke omstandigheden, zal de som regelmatig en overuren in een week 60 uren niet overschrijden.

 

Compensatie: Elke arbeider heeft een recht op compensatie voor een regelmatige het werkweek die volstaat om aan de basisbehoeften van de arbeider te voldoen en wat willekeurig inkomen te verstrekken. De werkgevers zullen minstens het minimumloon betalen of het aangewezen het heersen loon, welke hoger is, voldoet aan alle wettelijke eisen op lonen, en levert om het even welke die bijkomende voordelen op door wet of contract worden vereist. Waar de compensatie niet aan de basisbehoeften van arbeiders voldoet en wat willekeurig inkomen verstrekt, zal elke werkgever met FLA werken om passende maatregelen te vergen die tot doel hebben om een niveau van compensatie progressief te realiseren dat.

 

 

Verpakking:

De Pasbsci Vrouwen Gebreide Kleding van de sweaterfabriek met Nagels in Hals en Schouder Lange Kokers

Contactgegevens
Dongguan Yichuang Knitted Apparel Co.,Ltd

Contactpersoon: Ms. chen

Tel.: 86-135-70225677

Direct Stuur uw aanvraag naar ons (0 / 3000)

Andere Producten
Vraag een offerte aan

E-Mail | Sitemap

Privacy Policy China Goed Kwaliteit Zijdebustehouder Leverancier. Copyright © 2018 - 2019 knitpulloversweater.com. All Rights Reserved. Developed by ECER